Wat zijn de beste en leukste plekken om te SUPPEN?

Je bent in het bezit van jouw eigen stoere SUP, maar waar ga je het water op? Lang niet iedere plek is even geschikt om te gaan suppen. Het is daarom verstandig om van tevoren goed te bedenken of je lokale vijver geschikt is. Op deze pagina hebben wij een aantal leuke suggesties voor watereren om met je paddle board op pad te gaan.  


Welk water is geschikt?

Ons advies is om niet met een opblaasbare SUP een lokale sloot of vijver op te gaan. Deze wateren zijn over het algemeen namelijk dermate vies en vervuild dat het board hierdoor lek of beschadigt kan raken. Ook voor je eigen gezondheid is dit niet zo prettig. Ga daarom bij voorkeur naar een gebied waar ook gezwommen kan worden. Het water is hier een stuk schoner en aangenamer, mocht je in het water belanden. Tevens is de kans een stuk kleiner dat de plank lek raakt door een scherp voorwerp. Mocht je op het water niet al te grote afstanden willen afleggen, maar samen met het hele gezin er op uit willlen, dan is een recreatieplas de ideale SUP bestemming. 

> Bekijk 'recreatieplas' op Google Maps

Ben je een wat avontuurlijker type en fanatiek genoeg om langere afstanden af te leggen op het water, dan zijn grotere meren, plassen of rivieren natuurlijk ook een ideale locatie. Houd hier echter wel rekening met eventuele waterstromingen en waterverkeer. Draag bij voorkeur een zwemvest en ga nooit alleen, maar samen met een ander het water op. Of zorg ervoor dat iemand vanaf de kant een oogje in het zeil houdt.


Deel je SUP tips

Hieronder vind je per provincie een aantal leuke locaties om je opblaasbare SUP Board uit te proberen. Heb je zelf suggesties of tips voor mooie wateren om te suppen? Deel ze via onze facebookpagina zodat ook anderen kunnen genieten van dat mooie stukje water. 

Groningen: Eelde / Paterswolde paterswoldsemeer; hoornse plas; Lauwersoog lauwersmeer; grunopark; zuidlaardermeer; reitdiepdal; woldmeer; kardingerplas; recreatieplas hoogkerk; leekstermeer; oldambtmeer

Drenthe: ‘t nije hemelriek/gasselterveld; de zandpol; schoonhoven; het blauwe meer; zuidlaardermeer

Friesland: zwemstrand earnewald; grote zwemplas; zwemwater de woudfennen; tjeukemeer

Overijssel: De Regge; Midden Regge; Het Lage Veld; Vecht

Noord Holland: uitgeestermeer; zwaansmeer; geestmerambacht/zomerdel; stootersplasHulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op