Het oppompen en onderhouden van je SUP

SUP goed oppompen, leeg laten lopen en onderhouden. Hoe doe je dit precies? Je board voorzien van de juiste (lucht)druk is namelijk essentieel voor een optimaal gebruiksgemak. Ook vind je hier tips over het leeg laten lopen en onderhouden van jouw SUP. 


Hoe pomp je het SUP Board goed op?

Het correct opblazen van het supboard is erg belangrijk om de kwaliteit en de functionaliteit van het board te garanderen. De aanbevolen druk (in PSI) voor de SUP’s van Maxxoutdoor is 15PSI. Dit is ook terug te vinden in de handleiding en wordt tevens op het board zelf aangegeven. Op de door ons bijgeleverde pomp kan je gemakkelijk aflezen hoe ver je bent met oppompen en wanneer je de aanbevolen druk hebt bereikt.  Tijdens het oppompen van het opblaasbare supboard kan je dus heel mooi zien tot hoever je moet doorpompen. Vaak kan er meer lucht in dan dat er gedacht wordt. De boarden worden namelijk heel erg hard en men wil wel eens denken dat hij wil ontploffen maar het is van erg sterk materiaal gemaakt en dit zal, als je goed op de luchtdrukmeter let, niet gebeuren. De meter geeft met verschillende kleuren aan hoeveel bar er in het board kan gaan. Wanneer je in het groene gedeelte zit is hij goed vol en kan je hem gaan gebruiken! Wil je met een handpomp de SUP sneller kunnen oppompen, of wil je zelfs volledig elektrisch lucht in het board blazen? Bekijk dan eens ons volledige aanbod aan Sup luchtpompen. 

> Bekijk alle SUP PompenDe omgevingstemperatuur kan van invloed zijn op de hoeveelheid lucht die je in het board moet pompen. Wanneer het warm is wil de luchtdruk in het board namelijk nog wel eens uitzetten. Het is daarom handig om tijdens het gebruik in warm weer, soms een klein beetje lucht uit het ventiel te laten lopen, zodat de luchtdruk in het board goed blijft. Wanneer het kouder is geldt het tegenovergestelde en is het belangrijk om je board goed vol te pompen met lucht, omdat bij koude omstandigheden de luchtdruk kan verminderen en je board dus zachter wordt. 

 

De SUP leeg laten lopen en opbergen

Als jouw dag met sup plezier ten einde komt en je jouw board weer wilt opbergen kan je deze laten leeglopen. Hiervoor zit er een handig ventiel in het board waarmee je met één simpele handeling het board kan laten leeglopen. Je hoeft namelijk alleen maar met je vinger de ventielpin goed in te drukken. Zodra je dit doet loopt hij direct leeg en kan je hem weer mooi oprollen en in de opbergtas opbergen. Laat indien je net uit het water komt het paddle board eerst goed drogen en maak deze zo nodig schoon met wat water en een (hand)doek. Hierdoor blijft je SUP langer mooi en netjes. Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op