SUP Board met zitje

Een SUP Board met zitje is wellicht het meest populaire stand up paddle board van dit moment. Het voordeel van een supboard met zitje is dat deze een twee in één functie heeft. Naast regulier suppen, door op de plank te staan en vooruit te peddelen is het ook mogelijk om deze als kajak te gebruiken. Het zitje plaats je gemakkelijk op het board door deze vast te zetten aan de vier bevestigingspunten. Wil jij dus af en toe ook even de benen tot rust laten komen op het water? Kies dan voor een sup board met zitje, voor optimaal sup plezier!


Weergave:
 


Bezig met laden...

Een 2 in 1 Kajak SUP

Een sup board met zitje wordt door de meeste mensen ook wel kajak sup genoemd. Wanneer je met het zitje het water op gaat heb je namelijk een soortgelijke ervaring als in een kajak. Je plaatst je rug tegen de leuning en zet de voeten met gestrekte of gevouwen benen op het board. Hierdoor creëer je een gelijkwaardige ervaring aan kajakken, maar dan met open zijkanten. Ideaal wanneer het wat harder waait en er meer golfslag is. De kans dat je zittend in het water beland is namelijk wat kleiner dan wanneer je op de sup staat. 

Geen zin meer om zitten, maar het lichaam eens goed aan het werk te zetten? Je bouwt de sup in een hangomdraai weer om naar een stabiele sup door de bevestingspunten los te halen en de zon tegemoet te suppen. 

Het zitje bevestingen

Ons advies is om het zitje te bevestigen net iets achter het midden van het board. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht ideaal verdeeld over de plank voor een optimaal drijfvermogen. Door middel van de verstelbare banden aan het stoeltje kan je voor jezelf de optimale zithouding aannemen. In principe geldt, hoe langer de benen, hoe verder je het zitje naar achteren plaatst. Wanneer je dit goed hebt afgesteld haak je deze vast aan de 4 ringen die op de sup gemonteerd zijn. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde ter hoogte van het zitje. 

Welke SUP's zijn geschikt voor een zitje? 

Let er op dat niet standaard alle SUP's zijn uitgerust met een zitje, of überhaupt de mogelijkheid hebben om deze om te toveren tot een kajak sup. Om van een normaal supboard een kajak editie te maken, is het van belang dat deze in het productieproces is voorzien van bevestigingspunten voor het zitje. Deze bevestigingspunten bestaan uit 4 ringen aan de bovenzijde van het board ter hoogte van waar het zitje geplaatst moet worden. Let hier dus op bij de aanschaf van een nieuwe sup. Koop je een compleet nieuw supboard als kajak editie bij Maxxoutdoor? Dan ben je er zeker van dat deze voorzien is van deze bevestigingspunten. Koop je de SUP los en wil je later alsnog een zitje kopen, houd dan in je achterhoofd dat dit niet voor alle modellen mogelijk is. 

SUP inclusief zitje kopen? 

Ben jij net als vele anderen ook van plan om vele meters te maken op het water? Dan is het verstandig om gelijk een sup inclusief zitje te kopen. Hierdoor beleef je meer plezier op het water en kan je af en toe de benen even wat rust gunnen. Bij Maxxoutdoor vind je onder andere de Viper Kajak editie en de Aral Kajak editie als compleet sup kajak pakket. Deze worden dus standaard geleverd inclusief stoeltje. 

> Viper SUP met kajak zitje
> Aral SUP met kalak zitje

Heb je nog vragen of zou je graag meer willen weten over bovenstaande sup's. Neem gerust contact met het Maxxoutdoor advies team op. We helpen je graag verder. 

 


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op