Opblaasbaar SUP Board kiezen: waar moet je op letten?

Opblaasbaar SUP Board kiezen: waar moet je op letten?

Op internet of bij outdoor speciaalzaken zijn veel verschillende SUP Boards te kiezen. Het kan daarom moeilijk zijn om te bepalen welke SUP je wilt kopen. Het is goed om te bedenken op welke manier je het opblaasbare Paddle Board gaat gebruiken. En misschien nog belangrijker, wie het gaat gebruiken. Is het voor het gehele gezin op vakantie? Of ben je de enige die lange afstanden op de SUP aflegt? Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw opblaasbaar SUP Board.

 

Verschillende afmetingen

Het ene Supboard is het ander niet. Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn er planken leverbaar in tal van afmetingen. Zo zijn er al planken vanaf 240cm tot aan wel 420cm. De afmetingen van de SUP zijn van belang om op het board te kunnen blijven staan. Dit wordt ook wel het draagvermogen genoemd. 

> Bekijk alle SUP Boarden


 

Het draagvermogen

Over het algemeen geldt, hoe groter (langer/dreder) de plank, hoe groter het draadvermogen. Zo is het voor een volwassen persoon van laten we zeggen 75 kilogram niet raadzaam om een SUP Board van 260cm aan te schaffen. Het draagvermogen hiervan is namelijk niet voldoende, met als gevolg een nat pak. De Stand Up Paddle Boards van Maxxoutdoor zijn leverbaar vanaf 300cm, met een draagvermogen van ongeveer 130 kilogram. Wanneer je samen met de kleine op één board wil suppen, dan adviseren wij een plank van 320cm. Deze heeft net even een iets groter draagvermogen van 140kg. 


Gewicht en lengte

Je eigen lengte en gewicht spelen een belangrijke rol bij de aanschaf van het juiste supboard. Zorg ervoor dat je op basis van het maximale draagvermogen altijd 10 a 15kg overhoudt. Weeg je dus bijvoorbeeld 85kg, ga dan voor een board dat een minimaal draagvermogen van 95kg heeft. Wanneer de SUP maximaal belast wordt heeft dit namelijk nadegelijke gevolgen voor zowel het SUP plezier, als voor de leversduur van het board.

> Diverse merken op een rijtje


Met de hond of kind op pad

Waarschijnlijk heb je ze zelf al wel eens voorbij zien komen; mensen die samen met de hond aan het suppen zijn. Mocht je dit ook willen proberen, dan is het ook raadzaam om hier rekening mee te houden bij aanschaf van een SUP. Naast dat het board het totale gewicht moet dragen, moet er ook voldoende ruimte op het board zijn om een tweede persoon of hond te vervoeren. Ons advies is in dit geval dan ook om te kiezen van een board van 320cm. 
Weergave:
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op